Lin Lerpold håller det akademiska talet i Blå hallen

lin_blahallen.jpg
När jag tog min examen för 30 år sedan tog vi tog vår planet, vår materiella standard, obegränsade tillväxt, välstånd och välfärd för givet. Jag kan inte annat än att be om ursäkt för mina och mina föräldrars generations okunnighet och ohållbara levnad.
Konsekvensen av det ärver ni. Om mina barnbarn och era framtida barn ska möjlighet att uppleva allt det vackra vi själva haft förmånen att uppleva måste våra globala utmaningar lösas, och det måste göras snabbt.
Använd era nyvunna kunskaper, kombinera med vision, fantasi och energi och hjälp oss att lösa dessa utmaningar. Ni måste det.
Lin Lerpold, tillförordnad professor och chef för Misum, fick äran att hålla det akademiska talet vid Handelshögskolans diplomering den 7 november i Blå Hallen i Stadshuset – en tillställning präglad av allas vårt ansvar för klimatet och för att försöka lösa de globala kriserna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s